måndag 12 april 2010

Va äter vi?

Evert är en matglad pojke. Nu måste jag erkänna att de är skillnad mellan flicka och pojke eller sedan är de bara individuellt. Evert han äter mycket mera än vad Elwa gjorde i denna ålder. Men trots att vi börjat med fastföda så är de bara ett tillägg till bröstmjölken. Ammar honom fortfarande mycket och ofta. Han har fri tillgång till bröstet. Känner att funkar därför!

Evert har enbart fått grönsaker och ris. I helgen fick han gurkstavar och äppelklyftor att suga och smaska på. De är fenomenalt med dessa underverk, när han får en för stor bit i munnen spottar han ut den. Ger man barnen en chans att utforska maten de äter lär de sig väldigt snabbt deras egen kapacitet. Vad kan jag svälja, va är för stor bit, konsistensen på maten, va gillar jag, hur skall jag ta tag i de, hur är de bäst att äta tex. gröt?

Evert har blivit bekant redan med morot, selleri, palsternacka, jordärtskocka, linser, smör, rypsolja (kallpressad ekologisk), fullkorns ris (blötlagd, kokade i 4-5h, pressad genom en tät sil), basmatiris korn:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar