lördag 20 augusti 2011

LAGA MAT

Nu blir de nya tag inför hösten, häng med! Utmanar dig att bli inspirerad av billig hälsosam mat inför höstens förkylningstider. Känns som att de alltid är samma soppor och röror som tillred på vår spis...Men nu skall jag utmana mig själv att varje vecka fram till jul laga någon ny rätt som jag aldrig lagat förr. Tror att de kommer att uppstå nya favoriter och rätter man konstaterar att de räckte med att laga den en gång. Kommer att hålla er uppdaterade med recept och bilder, kul! Något att se framemot!

Nästa veckas utmaning: GRÖNKÅL


Grönkålen är en bladkål som har mörkgröna, krusiga, långa blad. Den är närmast släkt med den vilda kålen och kom- mer ursprungligen från Medelhavsländerna, där man har ätit grönkål i över 2000 år. Grönkål är mycket rik på vitamin C och innehåller dessutom vitamin A, järn samt lutein och rikligt med fibrer (innehåller också av alla kålsorter mest k-vitamin och folsyra, bra för gravida). Grönkålen har en skarp kålsmak. Grönkålen kan användas i sallader, soppor, stuvningar och ugnslådor samt som dekoration. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar