fredag 17 april 2009

Intressant med björksav

Fattar inte varför man inte använt björksav som energi "kick" just den här tiden på året. Men kanske de positiva just är de att man hela tiden lär sig något nytt och förstår och använda sig av naturens fenomenala resurser!

Ja men idag fick jag en glas burk av färsk varan björksav, intressant:) Skall mineralisera mig idag med de. Oj om man sku ha mera att tillgå...tror man skulle må bra av att kurera sig med björksav i en lite längre period. 

Saven lär vara mycket nyttig, full med mineraler och antioxidanter och är en är en färskvara, likt mjölken har den kort hållbarhet och måste förvaras kallt. Om man har mycket sav att tillgå fryser man ner den, fyller frysen:)! Saven kan bara utvinnas under några veckor på våren, när den stiger i björkarna. När löven börjar slår ut är de försent. Med en vanlig borr gör han ett hål snett uppåt, där han sätter in ett plaströr. Sedan sköter det sig själv. Låter så enkelt och så naturligt!

Nu finns de ännu en orsak att flytta till lande:)

1 kommentar:

  1. ansa:

    björksav e jättegott dessutom! det var en lycka om man hittade en björk med en lite "sårad" gren som dröp av björksav då man som liten bodde på vipvägen... :)

    SvaraRadera