måndag 20 juni 2011

Vilken dag

Njuter med att ha bara ett barn! Vilken lyx att bara ha den lilla mannen hemma. De är såå lätt jämfört med 2! Ja helt otroligt! Evert har varit på strålande humör fastän han snorat idag. Antar att han blev kall på stugan på lördag...simma simma simma var de ända som gällde fastän de var svin kallt! Men snuvor välkomnar vi, inget man behöver fundera på utan dom kommer och går. Imorgon blir de parkdag i vanlig ordning och efter torsdag börjar SOMMARLOVET! Sista parkdagen är alltså på torsdagen och sen bär de av till famo och fafa till Jakobstad! Jee:)!

Elwa är hos moffa! Sagt de tidigare men de känns som att hon är så stor flicka när hon pussar och vinkar hejdå mamma och far iväg med sin ryggsäck på ryggen! Hon trivs med moffa och de känns skönt! Härligt med omväxling för henne och för mig!

Förberedelserna för de kommande veckorna är i full gång! Idag var de att packa upp allt vi tog hem från stugan: lakan, handukar, kläder som allt var smutsigt! Som bäst så snurrar 4 maskinen med byk och 2 är kvar ännu. Skön att få alla grejer till stugan upptvättade innan vi far iväg på semester till Jakobstad! Sen när vi återvänder hem så är de bara att packa om i väskan och lasta in nytvättat! SKÖNT! Tvättar förstås också allt annat som vi behöver till Jakobstad. Vårt matbord i vardags rummet är fulllastat med grejer som skall med mig och barnen till Jakobstad, grejer som skall med Benjamin på söndagen till Jakobstad och grejer som skall med till stugan sen när vi kommer i juli.
Kylskåpet passade jag på och röja idag också. Skönt att få de också undan innan vi styr kosan på den egentliga sommar semestern. Till och med jag som är vårdledig får semester, känns skönt!

Hunden...Hans grejer har jag också fixat med fram och tillbaka idag. Han bär ett öppet sår på höger ben, suck! Har duschat de i natt x1 och under dagen flera varv. Haft saltvatten förband på och nu äntligen har de slutat vara. Vägrar fara till veterinären och betala 100e, på tok för dyrt! Konsulterat veterinär dock och hon sa att "oikein hoidettu", jee! Imorgon skall Milou flytta ut Nagu så har packat förbandsmaterial, ab kur försäkerhetsskull, örondroppar som jag fixat på telefon recept för säkerhetsskull, punkkibandet som han inte kan använda är ännu ett frågetecken? Va skall vi ha istället?

Barnklinkens besök hann vi redan med på förmiddagen, inget kul besök men tacksam för att vi äntligen fick träffa en så duktig barnkirurg! Verkligen professionell oj va glad man kan bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar