söndag 2 augusti 2009

Sjuk

På onsdag eftermiddag bar de iväg till Ikea, de var ett som annat som skulle köpas till Elwas nya rum. Hon har nämligen i helgen flytta till ett nytt rum och fått en "stora flickornas" säng:) Måste medge att de nog varit lika spännande både för Elwa som för mamma! 

Natten mellan onsdag och torsdag varknade Elwa vid 02 tiden och hade ett lite ovanligt gråt. Gick in i hennes rum och hon satt uppe i sängen. La ner henne igen som och sa "god natt" i vanlig ordning". Efter ca. 15min hördes ett ovanligt ljud, gick in och titta och då hade hon kastat upp i sängen. Elwa ställde jag i duschen och så bytte jag lakan i hennes säng. Tog henne i vår säng för säkerhets skull...de var svrt att avgöra om de bara var överlopps mat som kom upp eller om hon var kräksjuk??? De tog kanske 1/2h så spydde hon i vår säng...De är otroligt med barn, hon var nämligenså solig och glad hela natten, fastän hon spydde totalt i 4 omgångar...Vi somnade båda vid 05 tiden. Vid 07 vaknade Elwa och meddelade att hon ville på pottan (fasade de värsta, hoppas honinte hade diarré...). Nä, allt var som de skulle. Men hon var törstig och ville dricka mera och mera och mera. Efter bara en liten stund spydde hon upp vattnet...suck! Trodde redan att hon hade spytt färdigt på natten. Men de visade sig vara sista gången. 

Till frukost ville hon ha riskaka och de åt hon bra, sen mumsade vi på frysta blåbär som också visade sig vara en hit! 

Efter lunch, grönsaksoppa (mest miso buljong), var Elwa så trött att jag la henne i egen säng med mjölkflaska och hon sov i 3h. När hon vaknade var hon brännhet! Mätte aldrig febern men 40 grader eller över skulle jag nog säga. Hon var helt durrig och yr. Klädde av henne alla kläder och försökte få henne och dricka. Hon ville inte ha någonting i munnen. Hon låg i min famn helt apatisk och somnade...

Febern skönk under eftermiddagen och hon sov en bra natt runt klockan. Nu är vi tillbaka! De sköna med de hela var nog att de var så smärtfritt. Härligt med barns om har ett starkt immunförsvar och är SÅ DUKTIGA när de är sjuka! Ingen av oss andra har blivit sjuk! Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar