måndag 2 april 2012

DE 5 SENASTE DYGNEN

Här kommer en liten summering av de 5 senaste dygnen:

Känns så otroligt välsignat att få ha denna lilla vackra och fullständiga skapelse i sina armar. Underbara barn, tack för är att du är vår! Orden räcker inte till för att beskriva dig...den underbara doften du har, den lena huden, din varma kropp, dina andetag, den kärlek du strålar, de lugn du bär, den tacksamhet du visar...du är allt och ännu mera!






I två dygn ammade jag non-stop...naturen är otrolig, vår son är otrolig...han vet att han är så stor och behöver mat för att överleva så han såg minnsann till att beställa mjölk enligt hans behov. Efter 2 dygn steg mjölken och han var nöjd, salig...mjölkkoma är kanske ett bättre ord! Underbart att både mamma och son blir belönad efter flera intensiva dygn!

Barnläkar kontrollen hade vi på barnmorske institutet när han var 2 dygn gammal. Små extra slag hördes fortfarande men allt var som de skulle på EKG:n. Inga uppföljningar. Prima kille på alla sätt!

På tredje dygnet förvandlades lillis till en riktig nyfödd som äter och sover! Två vakenpass under dagen har vi haft nu under de senaste 3 dygnen, ett på morgon och ett på eftermiddag/kvällen. Mest har han njutit av att vara hud-mot-hud med mamma och de är där han trivs bäst och mamma med:) Kändes riktigt jobbigt att klä på honom idag när vi traska iväg till dagis...men vi vänjer oss med kläder så småningom! På nätterna sover han tätt intill mig och äter varannan timme. I natt sov han dock sitt första längre sovpass, 4h! 

1 kommentar:

  1. On niin ihanaa katsella näitä kuvia! Olenkin jo aikaisemmin kiittänyt moneen kertaan tästä ihanasta lapsesta. Tietysti olen kiittänyt myös kahdesta ensimmäisestä, mutta tämä bonus kruunaa teidän perheen! Mummi on maailman onnellisin mummi saadessaan olla osa teidän elämäänne!

    SvaraRadera