onsdag 21 november 2012

IDAG

Från den uslaste usla dagen igår till en betydligt bättre dag idag - båda barnen är på dagis i dag hurraa! Evert har varit hemma sedan fredag och igår va han nog riktig rastlös. Super att ha barnen hemma så länge man har ute aktiviteter helst 3-4h dagligen. Men i Everts fall så blev de hemma mys dag måndag i vanlig ordning och då älskar han att titta på mumin och läsa böcker. Inga måste utan bara lugn och ro efter den intensiva helgen med alla hemma. Men nu fick de ju så att han fick feber på måndag kväll så han fick krya på sig även på tisdag. Men febern gick snabbt om och han var aningen rastlös och frustrerad på tisdag. Oj oj de gäller nog att hitta en balans med allt, inne/ute, tv/lek, ensam/med mamma, pappa, Elwa, sova/vaken....

Barnens kläder...ja dom växer ur dem! Gick igenom barnens skåp igår och fick lyfta in nästa storlek (80) på Amos hylla. Kasserade ut en massa tajts och byxor från Elwas hylla i storlek 104/110. För kort! Nu är de storlek 116 som gäller! Evert har egentligen hela tiden haft jätte dåligt med mjukisbyxor...vet int egentligen va han dallat omkring med, ja långkalsare, pust, int så smakligt! Nå ja men de fanns endel förkort där också eftersom han vuxit 9cm på de senaste året. Snälla tomte om du läser detta så behövs de mjukisbyxor i båda storlekarna basic enfärgade snygga. Sen behöver Elwa tjats och strumpisar i fina pigga färger (ej rosa hellre lila och alla basic färger).

Ikväll står de DATE i kalendern! De månatliga "utanför hemmet daten". Ja här vårdas de förhållande för fullt! Vi har sen 1 månad tillbaka infört vecko date, filmkväll och utanför hemmet date. Ljuvligt! De betyder alltså i praktiken att varje onsdag efter att alla barnen kommit till och sover äter vi middag tillsammans hemma. Dukar i vardgasrummet, tänder ljus, och stänger av telefoner och datorer. De är tid bara för mig och Benjamin. Varannan gång lagar jag mat och varannan gång laga Benjamin mat. Maten lagas enligt kraft och resurser men alltid med kärlek! De behöver inte vara någo lyxigt huvudsaken att vi varvar ner, finns till för varandra och hinner i lugn och ro tala. Dom bokade date kvällarna håller vi fast i och försöker att in i de sista hålla onsdagkvällar lediga. Filmkvällen är på lördagar. Då blir de soffhäng, film och godis. Utanför hemmet daten kan vara va som helst, allt från idrott, till restaurang besök, till konsert. Ikväll blir de restaurang besök på Solna! En gammal goding!

1 kommentar:

  1. Tänkt på att uppdatera namnet på din blogg, nu när du har tre barn och inte två? :)

    SvaraRadera