torsdag 18 november 2010

Dag 2

Dag 2


Oh vilken horribel natt för mig och Evert. Evert han sov i några timmar efter att vi lagt oss då vid kl.18.30 ungefär och kan man lungt sagt påstå att han var aningen upp och ner av resande, ny miljö och tidsskillnaden. Han ville inte sova i sin resesäng och de gjorde han väldigt klar för sig. Han gallskek bokstavligen. Jag kände att jag bara inte kunde ha honom att gallskrika dels för att de var ett alldeles obeknat ställe för honom och sen för att Elwa måste ju få sova och inte bli uppväckt av honom. Så han fick flytta in i vår säng. De var konrtigt för han låg lugnt brevid mig med skek med 30sek. mellanrum...funderade länge på va som var felet, ont, hett, ovant....ja jag vet inte, men till sist lugna han sig efter ca. 3h med en flska mjölk och alldeles intill mig. Sen sov vi vidare tills kl.07.


Va mysigt vi hade han och jag på terassen. Vi njöt av att äta färsk melon, vindruvor, mandarin och kokt ägg och smörgås som vi handlat i butiken samma dag som vi anlände. De var varmt i skuggan, alldeles lugnt och tyst och så skönt. Evert njöt och njöt av lugnet och stämmningen. Kändes dessutom så ovant att Elwa fortfarande låg och sov!


Nu var kl.09.30 och de var definitivt dags och vakna för henne och papp hennes. Vi måste ju försöka komma in i någonslags rytm när vi e här. Upp och äta fick de också komma. Sen tänkte ta oss ner till stranden.


Vi packa ryggsäcken och vagnen och tog oss promenerande till stranden. Oh barnen var alldeles saliga när de fick springa och simma av hjärtans fröjd! Va underbart! Vi njöt, åt lunch vi strand restaurangen, fried rice och garlic and pepper prawns. SLURP!


De är så varmt att man inte orkr vara länge i solen så efter sim och bus och mat så tog vi oss tillbaka i huset och barnen fick sova en dags tupplur inomhus i svalkan. De funkade bra, båda somna utan problem!


Medan barnen sov var Benjamin och fixade med en moped med sidovagn för att vi skulle kunna ta oss smidigt till olika ställen. Senare på eftermiddagen var vi med hela familjen och köra längs stranden för att checka in något ställe för att äta middag på. Evert han fick sitta i bärsälen och Elwa brevid, barnen gillade den fartfyllda moped turen.


Efter garlic and pepper prawns, grillade jätteräkor och grillad kyckling fick de ännu bli ett kvällsbus vid stranden där vi satt och åt. De var mysig kväll med solnedgång och stämningsfull syn när byns kvinnor och män hjälptes åt och dra in näten. Elwa och Evert var också med och hjälp:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar