måndag 29 november 2010

Måndagsmarknad i Ban Phe

Mamma hoppade på moppen i eftermiddag och körde till Ban Phe för att gå på måndags marknad helt själv i lugn och ro medan pappa var med barnen! Så skönt! För er som varit på Weekend Market i Bangkok så är denna marknad i Ban Phe mindre men så underbar! Sådan intim Thai stämmning med bara lokala människor och en massa med torg och mat stånd. De känns jätte tråkigt att man inte riktigt vågar sig på de som säljs...de doftar så underbart och ser så gott ut, men kanske bäst att avstå...Köpte dock färska grönsaker och frukter och sedan en hel kyckling av en tant som grillade kycklingar på spett över en öppen kolgrill! Oh säger jag den var himmelsk! Vi åt alltså majkolvar och grillad kyckling till kvällsmat när mamma anlände hem som en äkta Thailändare med moppe och en massa mat på styrstången:)

5 kommentarer:

  1. no heijsan, där tycks hända varje dag nya under. barnen måste stor trivas som även ni.härifrån kalla hälsningar. kramar av oss åt er alla

    SvaraRadera
  2. linda, det finns säkert gott om färsk fisk där - jag tror att red snapper eller ditåt är lokalt-fråga !

    kör den hel i ungnen med ingefära, fishsås, vitvin etc du vet + ris till, det måste smaka underbart .

    kramar

    SvaraRadera
  3. Heips, olethan aika mamma !
    Helppoa se on ajella mopella ihanassa kesässä, perheelle ruokaa, mitä mami ei tekisi perheensä eteen.
    Meinaako Elwasta tulla oikein kovanluokan uimari.

    SvaraRadera
  4. Ja pappa vi gick faktiskt i morse till stranden till de lokala fiskarna och underhöll oss med att titta när de rensade nät. Vi köpte en "white fish" av något slag...va de var vet jag ej! Lite utmanande dock att rensa den när man inte är van (synd)! Men nu har jag fyllt den med en massa gott och sen skall vi slänga den i ugnen på eftermiddagen! Några tips på hur man tillreder krabba? Finns krabbor att köpa för 100baht/kg...

    SvaraRadera
  5. krabban kan kokas med samma resept som finska kräftor o tillsätt citrongräs

    grovt salt, bitsoker o citrongräs.
    koktid tippar jag på ca 10 min-

    äts varma.

    bon apetito

    SvaraRadera