tisdag 30 november 2010

What a wonderful day

Vi har haft en helt underbar dag med barnen! Jag har helt och fullt bara njutit av barnen, så härligt! Efter att vi vinkat av pappa så stannade vi på stranden och följde med när fiskarna rensade näten...så fantastiskt att se de lokala kvinnorna och männen som sitter och rensar för hand, varje krabba och fisk enskillt/ handplockat från nätet. Krabborna kostar 60-100baht/kg beroende på i vilken storlek de är och fisken 100-150 baht/kg. Fick så dåligt samvete igår när Elwa vid kvällsläggningen sa att: "mamma imorgon vill jag ha fisk, kan du laga lax fisk i ugnen..." Ja då var de bara att göra de bästa och fixa fram en fisk. Och de gjorde vi. Vi köpte en "white fish" av något slag, ingen koll på vad de var (folk talar så himla dålig engelska här). Fiskarna säljs hela här i detta land så ja jag fick ju fundera ett litet tag hur jag skulle tillreda den. Men ja skar upp magen, tömde inälvorna, sköljde fisken, skar upp den ännu lite mera in mot ryggen så jag skulle kunna fylla den ordentligt (gjorde 2 snitt på var sin sida om ryggraden). Jag smorde smör på insidan, la salt, krossade vitlöksklyftor (massor), färsk vårlök, färsk koriander, lime skivor och fishsås! JA JA JA de blev HIMMELSKT! WOW de var sååååå gott, färsk vit fisk som smakar ja så balanserat och bara smälter i munnen! 20min i ugnen och middagen var redo! Fisken betalade jag alltså 120 baht för. Som tilltugg blev de ris i riskokare och kokt broccoli. Barnen fullkomligt älskade maten. De åt med super aptit och de kan man inte säga att de är vid varje måltid. Evert han är trött på fried rice, bara slänger iväg de om han får de. Elwa har inte viljat äta fried rice under hela resan utan vill bara ha "vanlig ris" (som hon själv kallar de) och sen "picka" kyckling (=chicken with garlic and pepper som hon kan picka med tandpetare), nu börjar hon få nog av de...

Ett annat program nummer på förmiddagen var att föra soporna ca.200m till stora soptunnan. De tar sin tid när lilleman går själv och han älskar att utforska sin omgivning. Man kan vara så road av att följa med hans upptäckter. Han fullkomligt hypnotiseras av att titta på myror. Han fattar inte att de går så fort och just när han skall ta i dem så smiter de, så coolt! Han pekar på myran och på mamma och vill försöka få mig att förstå att "titta nu mamma, va hände, vart försvann myran...". Evert han går bokstavligen 2m framåt och 5m bakåt så de tar ca. så där en 1/2h att gå till soptunnan och tillbaka. Han plockar stenar, kastar dem i brunnen (underhållen i 15min idag med att kasta stenar i ett litet hål i en gatubrunn. Oh va frälst man blir i sina barn när man bara i all ensamhet och ro följer med deras sysslor. Snälla snälla lyssna hit alla småbarnsföräldrar och alla kommande småbarnsföräldrar - ha aldrig så bråttom eller var aldrig så stressade att ni inte hinner upptäcka de små underverken i vardagen tillsammans med era barn. Gläds tillsammans med dina barn och se världen med barns ögon...Njut av den värdefulla tiden du som förälder har med ditt barn!

Ajo de har varit en mulen dag idag och därmed har vi haft en slappis slöis idag med lite mindre simning...Elwa har simmat ca. 1h bara idag. De har kommit små regnskurar och varit molnigt. Sedan upptäckte hon och jag samtidigt igår kväll att hennes näsa rann lite smått. Hon var aningen täppt i näsan. Hon har bustats med extra mjölksyrebakterier, Colloidalt silver och frukt (köpte granit äpplen igår på marknaden så hon har käkat "små pärlor" idag). Hon har varit tröttare idag och lite låg så hon har fullkomligt njutit av att vi bara spenderat kvalités tid tillsammans HELA DAGEN!

Galet att se hur barnen njuter av vardagen tillsammans, idag särskillt har jag lagt märke till de eftersom båda två har varit så kontenta av att vara inne en del, följa med när när jag lagar mat, plockar undan, diskar mm...Jag har också gett dem mycket uppmärksamhet, närhet och kärlek och fått tillbaka med samma mått...

Tyvärr gott folk, de blir inga nya bilder på några dagar för Benjamin har kameran och jag har datorn:) en rättvis uppdelning måste de ju var. Han var nog påväg och ta båda, men jag har också mitt att säga:)

Sorry de här blev lite råddigt inlägg med allt som jag bara kom på att skriva för stunden, men de får bli bättre en annan gång!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar