fredag 4 februari 2011

Fredags städa

Nu är de fredag! Då skall de vändas upp och ner på allt och städas av hjärtans fröjd! Fredagar är Elwa också ledig från dagis vilket innebär städhjälp (bland annat)! Hon tömde diskmaskinen med assistans av sin lillebror i morse, torkade dammet, skrubba handfaten och spegeln i sovrummet och badrummen. Rent och fint blev de. Käns som att de är viktigt med egna uppgifter åt barnen och genom dem lär de sig och shing har man en hjälpreda som stökar på tillsammans med mamma. Har erfarenhet av att städa med barnen hemma och försöka få allt gjort själv utan avbrott men de funkar inte!!! Tills sist har man två barn som är missnöjda och en mamma som är ihjäl stressad. Men när man tar med barnen och låter dem känna sig viktiga och behövda så funkar de!

2 kommentarer:

  1. Såg er idag på Sydänääniä, ni var jätte bra! Ser med spänning framemot nästa del... :)

    h. barnmorske-studerande två-barnsmamma som träffade dig på D&J bröllop i juni 2009, vi hade med lillebror som då var tre månader gammal...

    SvaraRadera
  2. Oh tack skall du ha! Va kul att du kom dig för och titta! Mysigt att du studerar till barnmorska, tyvärr kommer jag inte exakt ihåg vem du var!

    SvaraRadera