söndag 27 februari 2011

Helgen

Helgen börjar lida mot sitt slut och de vanliga förberedelserna inför kommande vecka är gjorda!

Fredags städning blev på lördagen istället eftersom vi fick njuta av en lekträff HELA fredagen! De tar en heldag att städa vår lägenhet med allt va de innebär. Plocka leksaker, tvätta sängkläder + handukar, vädra sängkläderna, vädra mattor, damsuga, moppa, diska, tömma och fylla diskmaskinen och ta hand om barnen och se till att de har mat!

Kålgrytan gjord, alltså måste bara nämna att de är en absolut favorit hos oss. Enkelt och billigt! Malenkött (älg eller nöt eller någon blandis), vitlök, lök, kål, örter, köttbuljong, salt, peppar, grädde! Lagar alltid på en medelstor kål och 1kg kött.

Karelskasteken är i ugnen! Tror den får puttra på i alla fall 4h. Gris och nöt blandning som i den klassiska karelskasteken, lök, vitlök, morot, lagerblad, timjam, salt, peppar, köttbuljong, tomatpyre. Tyvärr hade vi ingen rödvin så de fick bli utan de...

Pizza ala kotipizza fick de bli till middag idag, lite mamma lyx bland allt kockande:)

Fastlagsbullarna såg sin premiär hos oss igår, de blev bullabak för hela slanten med barnen medan pappa var och jaga. Fastlagsbullar plus en hel plåt med örfilar! Nu har vi förätit oss på fastlagsbullar och frysen är fylld med örfilar, så välkomna till oss när som helst:) Hur äter ni era fastlagsbullar?

Cookies bakade barnen med pappa idag och de var en succé, särskillt för unga herr Andberg! När ingen såg så var han snabb och hamstra åt sig så många choklad bitar han någonsin fömådde!

Simma de har vi också stor myst med idag. Morgon sim på Backasgatans simhall! Trötta och nöjda barn som sov länge och de gjorde mamma och pappa också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar