torsdag 10 mars 2011

Fysioterapi

Fysioterapeuten va nöjd med Evert efter en 4 månaders paus! Ni som inte vet så har Evert en utvecklings skada i nacken. Alla hans 7 nackkotor är deformerade. Normalt så har man rektangulära fina symmetriska nackkotor som kommer efter varandra fint som ett pärlband, men Everts nackkotor ser alla olika ut. Vissa är platta, vissa är längre andra kortare, endel är fusionerade med varandra och sen har han några tillplattade exemplar. Men även fast ortopederna och kirurgerna på barnkliniken sagt att de här är något av de mest komplicerade anomalierna de sett hos barn så verkar kotorna ändå stöda varandra och nacken fungera normalt. Evert har aldrig i sitt liv haft ont och de känns skönt. Situationen skulle kunna vara så annan. Han kunde ha skrikit hela sitt liv, inte sovit, inte ätit och vara fullproppad med smärtstillande och andra mediciner. Så vi har haft tur i oturen och vi är så så tacksamma för att vår Evert mår så bra och är så motoriskt väl utvecklad.

Fysioteraputen sa också de att Evert långt sköter sin jumppa själv när han klättrar, hoppar, springer, kryper, bygger, leker. Undertbart! Jag har kanske främst sörjt över hans högra hand och särkillt tummen som inte vill funka ordentligt. Så nu funderar vi på eventuellt en skena som skulle hjälpa honom att använda sin höger tumme rätt. Nu använder han insidan av höger tumme på ett konstigt sätt, inte alltså pinsett greppet.

Nu har vi alltså ett köpavtal från barnkliniken för 15 gånger, fram till novemebr då vi har Evert 2 års kontroll på barnets borg. Lyxigt att få hem en fysioterapeut!

Saker ordnar sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar