tisdag 8 mars 2011

Va sa läkaren

Skönt att få undan läkarbesök (som igår) men rekommenderar inte att vara första gången hos läkare med en 3-åring och ha med en 1-åring som bara vill sitta i mammas famn och tycker att läkartanten är ganska "farlig". Ja de är verkligen sant att Elwa var hos läkaren första gången igår, stackars barn. Ni vet inte hur mycket hon har önskat sig ett läkarbesök efter  alla besök vi gjort med Evert på barnkliniken. Varför får inte hon!

Men urinprovet var negativt förutom att ketonkropparna var på ++, lilltjejen aningen uttorkad! Hb (hemoglobinet), Trombosyterna (röda blodkropparna) och leukocyterna (vita blodkropparna) var låga, typiskt för virus infektion. Ingen överraskning alltså, men läkaren sa att antagligen hade Elwa någon tusende variant av influensa i helgen eftersom de var så kraftiga symptom och hon varit bättre här emellan. Så gott folk ni kan få flera virus infektioner på rad, nice! Men nu önskar jag innerligt att vi haft vår andel och vi nu skall få vara friska!
Ja och sen hade hon infektion i vänster öra, men misstänker lite eftersom läkaren "putsa" bort vax innan hon undersökte öra för att se bättre men Elwa gallskrek och rygga tillbaka när hon grävde så djupt så jag tror att hon själv orsakade svullnaden och de röda i örat! De andra öra var alltså friskt och den behövde hon inte putsa förutom lite i ytteröra så därmed tacka jag NEJ till antibiotika och vi far på kontroll om 1 vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar