måndag 7 november 2011

ENTEROVIRUS

Hemma med dom två minsta som båda har enterovirus...Lite komiskt igen Elwa klagat på ont i tungan hela helgen och när hon går så säger hon att de tar ont där och här och lite i lilltån och helen...och jag bara lugnar henne och säger att "du har säkert slagit tån, skon har säkert tryckt blabla...men hon bara fortsätter och klaga! Igår var vi ute på eftermiddagen och jag lovade Elwa att ta en titt på hennes sjuka fötter när vi kommer in. Och va ser man jo massa små blåsor på tår, hälar...Hon hade rätt hela tiden!!! Jag gick i samma fälla förra året när Elwa hade enterovirus och en riktig räjäl sådan: då klaga hon också på ont i hälen och jag tjata på om samma sak som detta år...skon som skavat blabla! Men joo sen blev de att ta en titt i munnen och där fanns de också av blåsorna. Ingen feber har barnen, men lite hängiga! Skönt med en lite lindrigare variant än förra året. Lite skrämmande faktiskt när Elwa förra året blev så dålig att hon hallunicerade och grät alldeles vålsamt.

Nu kryar vi på oss hemma vilket också är en utmaning för Elwa skulle så gärna leka på dagis som hon själv uttryckte i morse och Evert skulle nog gärna leka en sväng ute han med. Men de positiva är att man nu äntligen får saker gjort här hemma. Härligt!

Igår var de en riktig förberedelse dag inför veckan. Benjamin var i Åbo hela dagen som domare så vi var med barnen på 3 man hand. Vi laga mat: speltkållåda med trattkanttareller, rödbetssoppa och kyckling i rödcurry! Så skönt! Vill gärna på söndagen hinna förbereda mat för vcekan för de är så stressigt efter park förmiddagen att börja koka ihop något. Eller de funkar inte ens eftersom vi är hemma 11.45 och är alla vrålhungriga. Och sen när man är fast på förmiddagen så vill man vila lite mitt på dagen och ägna sig åt magen och sen på eftermiddagen är de redan fullt håll i gång när man skall hämta Elwa från dagis, lek ute, middag, kvällsgrejer mm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar