torsdag 10 november 2011

NJUTA OCH HA FRAMFÖRHÅLLNING

Njutit i morse efter att jag blev på tumis med lillemannen! Vilken skillnad att bara ha ett barn hemma!!! Uppskattat just idag! Känner mig så uslig, en riktig kras morsa som bara gnäller åt barnen, hur svårt kan de vara att säga något uppbyggande och inte förtöra sina ungar. Vem skall man skylla på om inte sig själv när man är den som är med dem varje dag! Skärpning mamma Linda!!!

Powerwalk längs med stranden med en snorig och snörvliga Evert i vagnen. Idag passade de alldeles ypperligt att Evert inte var så på hugget att leka utan var alldeles nöjd bara med att sitta och titta och njuta av de fantastiskt krispiga höst vädret. Haha lite kul för de kändes som på den gamla goda tiden när man hade en lite nyfödd i vagnen och tog vagnpromender. Nu existerar ju vagnpromender knappt mera när barnen blivit så stora. Mamma var svettig och glad för ett motionspass i morse!!! Powewalken slutade på salutorget var vi köpte gös och lax. Sen unna mamma sig sushi lunch och sen på hemvägen glass från mäkken:) Fast jag tror att Evert var minst lika glad att få äta sushi. Han sken upp som en sol när jag fråga honom om han ville äta lunch på en sushi restaurang "mamma tycka om sushi restaurang!. Evert åt 6 futomaki bitar och mamma en 12 bitars lunch. Miso soppan var också en hit! Evert gillar också när han får så mycket uppmärksamhet av alla som tittar och ler åt honom eftersom han äter sushi med sådan entusiasm och iver. Gullunge! 

Att ha framförhållning de är nog vardagens räddning. Igår blev de att lägga in julbeställningen på adlibris, rekommenderar varmt för alla hemma mammor. Gick igenom alla Elwas kompisar, mina mamma vänner, släkt mm. som vi skall minnas med en lite julgåva, klick klick klick bara på passande pysselböcker i olika teman: mammam mu, pippi, mumin mm. Så enkelt och så uppskattat av barnen. Gå in på www.adlibris.fi och sen skriver ni bara in tex. mamma mu i sök texten så kommer alla bäcker, sepl, pyssel med mera fram. Sen sökte jag igår på ordet pyssel och då kom ju alla super fina klisterböcker mm. fram, jee! Julshopping på adlibris är nästan som att besöka Sverige när man hittar så mycket grejer på svenska. Nu bara och vänta på att leveransen kommer till posten och sen de mysiga att paketera. 

Ett annat hett tips: boka in barnvakt i god tid och unna dig själv och också dig och din man egen tid. Allt brukar ordna sig på de bästa sätt om man bokar i tid. Nu att gå igenom sin kalender fram till jul och pricka in konserter, lillajulsfirande, mm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar