torsdag 3 november 2011

VECKA 20

Den länge efterlängtade dagen var ÄNTLIGEN HÄR!!! Idag traskade vi in till kvinnis på eftermiddagen, tog hissen till 6 våningen och öppnade dörren till fosterdiagnostik enheten. Stämningen var nervös...Min högsta önskan var att allt skulle vara bra med babyn! Fick tala med genetiker, en underbar kvinnlig genetiker som gav all sin tid och empati åt oss. De kändes som att vi var hennes ända patienter! Vilken vård! Kan varmt rekommendera alla som får chansen att frimodigt tacka ja till en extra pratstund med en så yrkeskunnig person. Hon talade om för oss att Everts VATER association INTE är genetiskt nedärvd och att de ligger en lite högre risk för oss som redan har ett VATER fall i familjen att få ett till men sannolikheten är i praktiken obefintlig. Om ni hänger med, risken är högre än hos andra men eftersom vi redan har en med VATER så är sannolikheten väldigt liten. I Finland hittas 1-2 nya fall per år.

Ultraljudet var kanske den mest spännande och den längsta jag varit med om. Hon ultrade i 1h. Hon var så noggrann, kollade alla strukturer från olika vinklar, med 2D, 3D och 4D. Gynekologen som gjorde ultraljudet kunde verkligen sin sak och fick mitt fulla förtroende. Alla strukturer på babyn var PRIMA! Vilken lättnadens suck! De känns så otroligt skönt! Kände mig så glad och lätt på foten när allting var avslutat. Jo och sen kunde man se en liten snopp mellan benen:) Elwa och Evert skall få en lillebror:)

Våra lilla lillebror var inte så väldigt representativ på bild, han lå hela tiden med ansiktet neråt så vi kom inte åt att se ansiktet. Ingen profilbild, men desto finare bilder av ryggen, händer och fötter:)

6 kommentarer:

  1. Oj, grattis till graviditeten! Jag funderade på hemförlossningssymposiet om du kanske var gravid, inte för att det syntes nästan alls. Jag är själv i vecka 14 nu med gigantomage! Fundus låg ungefär vid naveln i v. 13, skumt :)

    H: Annika (vi talade under eftermiddagskaffepausen) :)

    SvaraRadera
  2. Det känns alltid lika fint att höra att ett litet underverk är på kommande. Härliga nyheter! Nu har jag skummat igenom alla "nya" inlägg och är glad att allt är fint med babyn i magen. Visst är det underbart att vara gravid. Hoppas jag ännu någon dag får uppleva en till graviditet, ett syskon åt Freja. Många Lycko önskningar åt hela familjen!

    SvaraRadera
  3. Annika: oh va härligt att höra att din mage också vuxit och du kommit en bit på vägen:) Är du säker att du inte har två i magen???

    Malin: Tack för lyckönskningarna!

    SvaraRadera
  4. Mummi on maailman onnellisin myös, että saa taas vauvan! On ihanaa olla mummina ja saada rakastaa lapsenlapsiaan. Elän suuresti odotuksessa mukana ja niin ovat Elwa ja Evertkin suuresti mukana odotuksessa!

    SvaraRadera
  5. Kiitos mamma ja onnea tulevalle mommille!

    SvaraRadera
  6. Näe, det borde nog inte finnas två där - har ultrats också från ovanpå magen så det borde säkert synas i så fall. Jag var nog nästan säker på att där var två innan ultraljudet :D

    SvaraRadera